Oprava farní budovy

     Když jsem nastoupil do Dolního Újezda v roce 2009, každý z nás vypadal trochu jinak. Tehdy narození dnes už chodí do školy, ti trochu starší jsou dnes ještě starší. Někteří už tady s námi nejsou, ale připomíná nám je dědictví, které nám tu zanechali. Mohou to být domy, zahrady nebo jiné hmotné věci. Proč mají tyto věci pro nás takovou hodnotu? Je to proto, že jsou oceněné na miliony korun? Nebo proto, že v současné době není jednoduché postavit dům? Já jsem přesvědčený, že jejich hodnota spočívá zejména v tom, že v nich lze objevit lásku a úctu minulých generací k místu, kde žili, k jejich domovu. I my máme k naší obci láskyplný vztah, a proto se o odkaz našich předků staráme.

     V Dolním Újezdě se toho v poslední době opravilo opravdu hodně – nejenom rodinné domy, ale i významné budovy v centru obce. V září jsme také my začali s dlouho plánovanou opravou venkovních omítek farní budovy.  Autorem architektonického řešení opravy fasády je Ing. Arch. Radim Bárta, který se podílel na rekonstrukci historické budovy základní školy, obecního úřadu, objektu č.p.14 „Urbánkovo“ a dalších. Na základě výběrového řízení byla vybrána jako zhotovitel díla dolnoújezdská firma Jan Večeře s.r.o.  Náklady na tuto investici přesáhnou 750 tisíc korun. Velice si vážíme spolupráce s Obcí Dolní Újezd, která se rozhodla v rámci rozpočtu na rok 2016 podpořit obnovu fasády částkou ve výši 300 tisíc korun. Dalším zdrojem financování jsou dary - farníci doposud darovali 341 500 korun (stav k 22. 10. 2016).  To je však stále ještě málo. Obracím se proto s prosbou o pomoc i na všechny ostatní, kteří by chtěli a mohli přispět k obnově kulturního dědictví na území naší obce. Finanční dary na opravu fasády farní budovy je možné zaslat na účet farnosti číslo 1280303309/0800 nebo v hotovosti předat na faře. Vždy vystavíme potvrzení nebo darovací smlouvu. Jsme vděční za jakoukoliv finanční pomoc.

            Za všechny dárce a příznivce bude sloužena mše svatá při farní pouti v neděli 13. 11. 2016 v 9.00 hodin ve farním kostele. Už teď Vás na ni zvu a těším se na setkání s Vámi.

     Jménem ekonomické a pastorační rady farnosti

                                                                                           P. Adam Grabiec

                                                         duchovní správce Římskokatolické farnosti Dolní Újezd

Fotka 8

Fotka 7

Fotka 6

Fotka 5

Fotka 4

Fotka 3


Kontakt

Římskokatolická farnost
Dolní Újezd

569 61 Dolní Újezd 34

P. Ing. Josef Haman
kněz
Tel.: 732 405 118
E-mail:

Kompletní kontakty


© 2024, Římskokatolická farnost sv. Martina v Dolním Újezdě u Litomyšle – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑