27. 3. 2021 Diecézní setkání mládeže

.

O diecézním setkání mládeže

Diecézní setkání mládeže má v naší diecézi už dlouholetou tradici. Mládež se se svým biskupem scházela vždy v sobotu před Květnou nedělí v Hradci Králové (oslava Světového dne mládeže). Na přání papeže Františka se však Světový den mládeže od roku 2021 přesouvá na sobotu před slavností Krista Krále.

Protože se však „diecézko“ nemohlo v loňském roce uskutečnit, rozhodli jsme se ho v letošním roce oslavit naposledy i na jaře a to v sobotu 27.3. 2021. Setkání však bude mít netradiční podobu. Kvůli současné epidemiologické situaci se bude odehrávat buď na úrovni vikariátů nebo farností. (zdroj: bihk.cz)

A jak to bude u nás?

U nás jsme se „diecézko“ rozhodli udělat společně farnosti pro farnosti Dolní Újezd a Mladočov. V sobotu 27. 3. v 9:30 se sejdeme v kostele v Mladočově (za dodržení všech epidemiologických opatření). Budeme slavit mši svatou a poté pomocí videa prožijeme program setkání, který nám v Hradci připraví.

Na toto setkání zveme všechny mladé, klidně už od 12 let.

Biblické úryvky o sv. Josefu + otázky k zamyšlení

V rámci dobrovolné osobní přípravy na Diecézní setkání mládeže nabízíme mládeži několik biblických úryvků o sv. Josefu, protože i motto letošního setkání se týká sv. Josefa.

Dokument níže obsahuje biblické úryvky k rozjímání a otázky k zamyšlení se nad příkladem sv. Josefa.

Tento svatý, kterého si v tomto Roce sv. Josefa zvlášť připomínáme, může v mnohých věcech inspirovat jak kluky, tak holky. Josef byl muž čestný, pracovitý, hodně miloval Boha i svou rodinu,…

Budeme rádi, když si úryvky přečtete a zamyslíte se nad otázkami. A ještě více nás potěší, když své myšlenky napíšete a pošlete našemu vikariátnímu kaplanovi pro mládež Kájovi Dvořákovi (mail uvedený v dokumentu). Můžete tím tak obohatit druhé.


Aktuality

Kontakt

Římskokatolická farnost
Dolní Újezd

569 61 Dolní Újezd 34

P. Ing. Josef Haman
kněz
Tel.: 732 405 118
E-mail:

Kompletní kontakty


© 2024, Římskokatolická farnost sv. Martina v Dolním Újezdě u Litomyšle – všechna práva vyhrazena

Prohlášení o přístupnosti | Podmínky užití | Ochrana osobních údajů | Mapa stránek

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o. | Vytvořeno na WebArchitect | SEO a internetový marketing

Nahoru ↑